Vrnjacka Banja – Povodom Međunarodnog dana deteta koji će biti obeležen u nedelju 20.novembra, u Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji tačno u podne, u saradnji sa osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Vrnjačke Banje, biće održana izlozba dečijih radova sa temom „Kulturna i prirodna baština“.


Radovi su nastali kao rezultat edukativnog programa „Filmoteka i tri pojma-imaš pravo da znaš“, koji je sproveden tokom „Dečije nedelje“.

Pravo na znanje pretpostavlja ostala prava,jer kad znaš,onda znaš da imaš i sva ostala prava. Ovaj edukativni program treba da skrene paznju na kulturno i prirodno nasleđe kao neodvojiv segment ljudskog identiteta. Da skrene paznju da je čovek deo prirode i da postoje dejstvujući jedno na drugo. Filmski deo programa obuhvatao je dva ostvarenja namenjena mladima.

U programu filmoteke učestvovalo je 1263 vrnjačkih mališana. Stiglo je 98 radova koji su učestvovali za nagradu i to iz OŠ“Popinski borci“, “Piskavac“, “Branko Radičević“ i predškolsko Vraneši, OŠ“Lipova“ i Udruzenje roditelja dece sa posebnim potrebama.

Njihov zadatak je bio da naslikaju ili zapišu svoje impresije o programu koji su gledali. Pored učeničkih radova biće izlozeni i panoi posvećeni prirodnom nasleđu.

Izložba će biti otvorena do 20.12.2011. a ulaz je slobodan.