U Kongresnom centru hotela „Zvezda“ od 2. do 4. juna održan je 24. naučnostručni skup INFOTECH 2009 (ICT Conference and Exhibition). Naučnostručni skup iz oblasti računarskih nauka i informacionih tehnologija u svim segmentima poslovanja otvorio je mr Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra za telekomunikacije i informaciono društvo Vlade RS.

infotech-2009

Infotech 2009 održan od 2. do 4. juna u Vrnjačkoj Banji

On je govorio o uvođenju elektronskih sednica Vlade, esednica, koje će doprineti efikasnijoj pripremi učesnika sednice Vlade i radnih tela, boljoj distribuciji materijala za sednice i lakši pregled svih relevantnih podataka i materijala potrebnih učesnicima sednice, uključujući i pretragu po sadržaju dokumenata.

Ovogodišnji skup posvetio je posebnu pažnju primeni najnovijih informatičkih tehnologija u razvoju telekomunikacione infrastrukture i servisa, elektronskom poslovanju, bankarskom poslovanju, poreskoj upravi, primeni ICT poslovanja malih i srednjih preduzeća, racionalizaciji u oblasti proizvodnje, prerade i prometa nafte i gasa, poslovanju elektroprivrede, obrazovanju, zdravstvu, sistemima zaštite informacija, radu državnih organa i institucija, informacionom sistemu opština…

Rad skupa odvijao se u okviru plenarnih sesija, predavanja po pozivu, prihvaćenih referata, izlaganja radova po sekcijama, prezentacija odabranih rešenja, okruglih stolova i prezentacija proizvođača hardverskih i softverskih rešenja. Vodeće firme iz oblasti informatičkog inženjeringa bile su učesnice specijalizovane izložbe ICT dostignuća 2009 na kojoj su predstavile specifična ICT rešenja koja su od posebnog interesa za učesnike skupa.