VRNJAČKA BANJA HOTELI

Pozitivni trendovi turističkog prometa u drugoj polovini 2011 godine, do sada, nastavljeni su, što doprinosi poboljšanju ukupnih rezultata turizma Srbije od početka godine.

Ovim rezultatima značajno su doprinele brojne aktivnosti Turističke Organizacije Srbije na promociji Srbije i njenog potencijala, kao sto su učesće na svetskim turističkim sajmovima, dovodjenje stranih novinara i turoperatora i mnoge druge.
Ove godine generalno u Srbiji a samim tim i u Vrnjačkoj Banji povećan je broj turista i domaćih i stranih. Ukupan broj dolazaka je porastao za 17%. Istovremeno, ukupan broj noćenja je povećan za 19%. Analiza iskorišćenja smeštajnih kapaciteta po vrstama smeštaja ukazuje na činjenicu da su najbolje popunjeni smeštajni kapaciteti u banjskim i klimatskim mestima Srbije.

Vrnjačka Banja svakako je jedna od najinteresantnijih turističkih centara Srbije a svakako najpopularnija i najposećenija banja Srbije pa joj samim tim i pripada epitet „kraljica kontinentalnog turizma“. Takvoj banji naravno priliči i odličan hotelski smeštaj koji moze da odgovori na zahteve savremenog gosta.

Srbija u zdravstvenom turizmu ima tradiciju dužu od 160 godina a prva zvanična sezona u Vrnjačkoj Banji otvorena je prvog jula 1870 a definitovno su “lekovita voda, blato i čist vazduh” veliki aduti Srbije.

Kao turističko mesto Vrnjačka Banja ima dosta hotela visokog kvaliteta i kategorizacije koji nude smeštaj koji dolikuje najpopularnijoj Banji u Srbiji. Pored takvog postoji i onaj za nijansu lošiji hotelski smeštaj odnosno smeštaj u hotelima koji su ranije bili nosioci turističke ponde i turizma uopšte u Vrnjačkoj Banji. To su veliki hoteli, da ih ne imenujemo, koji su prošli ili prolaze kroz process privatizacije i koji godinama unazad , zbog finansijske krize koja je zadesila ceo svet, nisu imali novčana sredstva za neke veće investicije i ulaganja. Ali čak i za taj smeštaj se može reći da je sasvim pristojan i činjenica je da se za njega opredeljuje veliki broj turista koji dodju u Vrnjačku Banju.

Vrnjačka Banja raspolaze sa 11 hotela, a ponuda hotelskog smeštaja se , naravno, razlikuje od hotela do hotela.

Hotel „Merkur Novi“, Hotel „Merkur Stari“, Hotel „Mirko Tomić“, Hotel „Zvezda“, Hotel „Fontana“, Hotel „Sloboda“,Hotel „Vračar“, Hotel „Breza“, Hotel „Slavija“, Hotel „Železničar“ , Hotel  „Slatina“, Hotel „Snežnik“, „Panonija“, „Aleksandar“,”Vila San”,”Sunny hill”hoteli su u Vrnjačkoj Banji gde možete ugodno provesti svoj odmor i naravno oporaviti svoj duh ali i telo.

Neki od hotela mogu se „pohvaliti“ prosečnim sobama koje imaju samo ono osnovno. Slična je situacija i sa gastronomskom ponudom u tim hotelima .

Sa druge strane neki hoteli odgovaraju na sve zahteve gostiju i u svom sastavu imaju sve ono što gost moze da potrazi , luksuzno opremljen restoran sa kvalitetnom i raznovrsnom ponudom, salon, TV salu, salu za sastanke, room servis a turisti njih rado posećuju i odsedaju u njima što zbog pomenutih sadrzaja što zbog dobrog smeštaja i hrane.

Vrnjačka Banja hoteli u svojoj ponudi imaju i razne vrste masaža kao i spa&wellness program odnosno ponudu, otvorene i zatvorene bazene ali i akva park. Naravno u nekima od Banjskih hotela mislili su i na nežniji odnosno lepši pol pa su u sklopu hotela muški i ženski frizerski ali i kozmatički saloni. A usluge od noćenja do punog pansiona, ishrana klasična ili švedski sto sa izobiljem specijaliteta Šumadije.

Zdravstveni turizam je industrijska grana u najmanje 50 zemalja. Sveta a nosioc zdravstvenog turizma u Vrnjačkoj Banji svakako je Specijalna bolnica “Merkur”. Lečenje kao odmor,brza dijagnostika, Linea life, Wellness vikend, preventivni program, dentalni turizam, nazivi su programa Merkura koji je poslednjih godina privukao veliki broj turista u ovaj Nacionalni centar za prevenciju i edukaciju dijabetičara ali i u Banju.

Hotel “Zvezda” nalazi se u samom centru banje na šetalištu,raspolaže sa 200 ležajeva od čega 13 apartmana i 120 soba. Dva restorana,bazen,sportski centar, kuglanu, tv salu i ono špo čemu je ovaj hotel poznat ,veliku kongresnu dvoranu sa 1200 mestau kojoj se tokom godine održavaju eminentni seminari.

Hotel ima i dodatne sadržaje, frizerski salon, salon za masažu i internističko-kardiološku ambulantu.

Hotel “Fontana” sagrađen je 1965.godine a nalazi se na pedesetak metara od samog centra, kapacitet hotela je 500 ležajeva u 10 apartmana i 254 sobe. U hotelu se često održavaju manji seminari i poslovni skupovi.

Hotel Vila “San” stara je banjska vila koja je nakon nacionalizacije u vlasništvu HTP-a Fontana. Hotel raspolaže sa 9 apartmana i nalazi se na glavnom banjskom šetalištu na pedesetak metara od izvora Topla voda.

Hotel Odmaralište” Mirko Tomić” nalazi se iznad “Kupatila” na 300m od centra, raspolaže sa 95 soba i 171 krevetom. Hotel je pre dve godine renoviran.

Nosioc zdravstvenog turizma Vrnjačke Banje svakako je Specijalna bolnica “Merkur”. Takođe se nalazi u centru Vrnjačke Banje i raspolaže sa 239 konfornih soba i 7 apartmana. Poseduje bazen sa termomineralnom vodom.

Hotel “Breza” kategorisan je sa tri zvezdice, raspolaže sa 300 kreveta i 150 soba a udaljenost od centra je 500m, svakako je jedan od natraženijih hotela u Vrnjačkoj Banji. Gostima nudi restoran u staklu, poluolimpijski bazen,  frizerski salon, trafiku…..

Hotel “Sunny hill” je jedan od ekskluzivnih hotela koji u svojoj ponudi ima sve ono najsavremenije što nude i drugi hoteli visoke kategorizacije. U svom sastavu ima i akva park. Nalazi se u mirnom delu Banje na 2 km od centra.

Hotel”Aleksandar”, takodje čista ekskluziva nalazi se na banjskom šetalištu odmah pored hotela “Breza”.

Novosagrađeni hotel”Kralj” nalazi se na samom ulazu u Vrnjačku Banju kod kružnog toga. Nov je , kvalitetno opremljen zadovoljava sve potrebe i onih najprobirljivijih gostiju i raspolaže sa 60 ležaja.

Hotel “Promenada” nalazi se na banjskom šetalištu i funkcioniše u sklopu MUP-a Republike Srbije.

U Vrnjačkoj Banji svako u zavisnosti od svojih mogućnosti, pre svega finansijskih, može naći odgovarajući smeštaj. Predivne trenutke možete provesti i leti i zimi , što nju kao turističku destinaciju, ako govorimo o kontinentalnom turizmu, zaista izdvaja od svih ostalih banja srbije.

A ako ste planirali odmor, Vrnjačka Banja je kao najlepša srpska banja idealna za to.

Hotel Poštanski Dom Vrnjacka Banja

 

Hotel Slatina Vrnjačka Banja

Hotel Promenada Vrnjacka Banja

Hotel Slavija u Vrnjačkoj Banji

Hotel Snežnik Vrnjačka Banja

Hotel Sunny Hill u Vrnjačkoj Banji

Hotel Vila San Vrnjacka Banja

Hotel Sveti Djordje Vrnjacka Banja

Hotel Železničar Vrnjacka Banja

Hotel Zvezda Vrnjacka Banja