Od večeras pa do subote 28.07. u vrnjačkom bioskopu možete pogledati akciju, dramu “Uhvati gringa”.Uloge tumace Mel Gibson, Piter Stormare, Din Noris.
slika film
U ovom višejezičnom filmu snimljenom u Meksiku glume Mel Gibson, Piter Stormare, Din Noris. Eksplozivni film u kombinaciji s crnom komedijom režirao je Adrijan Grunberg, a producirali su ga Mel Gibson, Brus Dejvi i Stejsi Perski.
Zovu ga najgorim zatvorom Meksika – „la universidad del crimen“, univerzitet kriminala. To je noćna mora koja simbolizuje nasilje, korupciju i nedostatak životnog prostora. El Pueblito (što znači „mestašce“) je društvo iza rešetaka koje kontrolišu zatvorenici. Droga se prodaje bez skrivanja, posete su dopuštene stalno – ako su čuvari potplaćeni.
Službeni naziv je „El Centro de Readaptacion Social de la Mesa“. El Pueblito je sagrađen u Tihuani za 2.000 zatvorenika s idejom da će se zatvorenicima olakšati kasnije prilagođavanje na spoljni svet ako im se dopusti da njima bliske osobe borave s njima. Unutar zatvora živele su supruge, deca, devojke, cele porodice. Deca bi ujutro odlazila u školu, a posle podne se vraćala u El Pueblito. Ljudi su se ženili, deca su se rađala, starci su umirali…
Snimanje filma „Uhvati Gringa“ trajalo je dva meseca u gradu Verakruz, najviše unutar zatvora „Ignasio Aljende“. Mel Gibson i njegova produkcijska kuća snimali su u istom gradu 2006. „Apokalipto“. Zatvor „Ignasio Aljende“ sagrađen je pre više od 105 godina. U januaru 2010. preostalih 300 zatvorenika prebačeno je u moderniju ustanovu. Scenograf Bernardo Truhiljo opisuje: „El Pueblito je bio haotično mesto, nastalo zahvaljujući novcu i inspiraciji zatvorenika, bez pravila; zapravo, prilično spontano. Morali smo da postignemo odgovarajuću haotičnu mešavinu materijala i stilova kakvu su zatvorenici svakodnevno gledali.“
Proekcija je u 20 casova a cena ulaznice 150 dinara.