Vrnjacka Banja – Natura Sanat Fest,naziv je Festivala Zdravlja koji će se po prvi put u Srbiji održati u Vrnjačkoj Banji 7. i 8.aprila.Ovaj termin je uzet za početak Festivala iz razloga što se 7.aprila obeležava Svetski dan zdravlja. Cilj manifestacije je da se promovišu univerzalne vrednosti zdravog načina života.


Osnova Festa je promocija zdrave ishrane,kontrola zdravlja kao i lečenje prirodnim metodama odnosno prirodnim sredstvima i najsavremenijim medicinskim tretmanima.Sastojaće se iz dva dela,jedan edukativnog karaktera a u drugom delu će biti izloženi proizvodi.
Na skupu će biti farmaceutski ,homeopatski i fitoterapeutski stručnjaci.Takodje će prisustvovati naučne Ustanove, Udruženje banja i klimatskih mesta Srbije, sportske organizacije i drugi…Svoje proizvode prezentovaće proizvodjači zdrave hrane,biće održana brojna predavanja a predvidjeni su i otvoreni dijalozi na razne teme. Organizator je TO Vrnjačka Banja a partneri TO, na ovom Projektu su Specijalna bolnica “Merkur“ i Opština Vrnjačka Banja.