Predstavnici svih relevantnih Službi prisustvovali su jučerašnjoj devetoj sednici Štaba za vanredne situacije. Tokom sednice mogla se čuti zabrinjenost ,šta ukoliko dodje do naglog topljenja ovih velikih količina snega ,svi bujični tokovi,po rečima predsednika opštine Vrnjačka Banja, su potencijalna opasnost i njegova je preporuka gradjanima ,čiji se objekti nalaze na „rizičnom terenu“,da iste osiguraju. Trenutno dok ne dodje do novih padavina radi se na održavanju postojećih stanja .Ono što je odradjeno proteklih dana jeste uklanjanjue snega ha sportske hale „Vlade Divac“,objekta Gimnazije i UTŠ kao i sala u Vrnjcima,Vranešima i Piskavcu. Posao čišćenja visokih krovova povereno je članovima PSD „Goč“.

Na jučerašnjoj sednici akcenat je bačen na potrebu čišćenja krovova od snega i ledenica.Upućen je poziv svim gradjanima da otpočnu sa uklanjanjem snega a pre svega ledenica sa svojih krovova . Ukoliko gradjani ovaj posao nisu u mogućnosti da obave sami mogu se obratiti Štabu za vanredne situacije .

Bilo je reči o sprovodjenju zaključka Štaba o gašenju svetlećih reklama,restrikciji ulične rasvete kao i nabavci nafte za potrebe Specijalne bolnice za interne bolesti, Opštine i Fakulteta. Sednica Štaba za vanredne situacije održana je u kabinetu predsednika opštine a na kraju je konstatovano da na teritoriji Vrnjačke banje nije bilo ekstremnih problema niti žrtava.