Delegacija „Prve petoletke“ Trstenik otputovala je juče u trodnevnu posetu Rusiji, gde će se, zajedno sa predstavnicima Vlade Srbije – kabineta potpredsednice Vlade Verice Kalanović, sastati sa rukovodstvom kompanije „Tres Gidromontaž“, kao i sa predstavnicima Asocijacije Čeljabinske oblasti.

Na sastancima će delegacija „Prve petoletke“ razgovarati o mogućnosti saradnje sa ovim ruskim kompanijama, kao i o njihovim namerama za privatizaciju pojedinih društava iz sistema „Prve petoletke“.

„Obe kompanije su provereni strateški partneri koji ne posluju samo na tržištu Ruske federacije, već na globalnim tržištima. Dobro se poznajemo i sarađujemo, ali ne bih da prejudiciram ishod predstojećih razgovora. Siguran sam da ćemo učiniti sve da Rusima ponudimo najbolje mogućnosti za širenje našeg strateškog partnerstva, ali naš uslov svih uslova je poznat – to je očuvanje delatnosti i radnih mesta“, istakao je generalni direktor „Prve petoletke“ Trstenik Zoran Veselinović.

Kompanija “Trest Gidromontaž” je krajem 2010. godine uspešno privatizovala akcionarsko društvo PPT- Inženjering, a Kabinetu potpredsednice Vlade Srbije dostavljeno je i Pismo o namerama za privatizaciju još dva društva iz sistema „Prve petoletke“, PPT-Cilindri i PPT-TMO. Pismo o namerama dospelo je i od strane Asocijacije Čeljabinske oblasti, koja je iskazala interesovanje za kupovinu akcionarskih društava PPT-Hidraulika, PPT-Kočna tehnika, PPT-Zaptivke i PPT- Armature.

“Prva petoletka” pored Trstenika ima svoj pogon i u Vrnjačkoj Banji