Nakon štrajkova i pisanja radnika Autoprevoza nadležnim institucijama u državi a o problemima do kojih je došlo nakon privatizacije ovog preduzeća novo opštinsko rukovodstvo ima plan da lokalna samouprava kupi nekadašnji autoprevozničko preduzeće Autoprevoz a kasnije Moravu I formira novo javno preduzeće.
Medjutim da li će do toga dočći znaće se 02.oktobra jer je za tada zakazana prodaja ATP Morave koja je inače trenutno u stečaju.
Prevoz je u Vrnjačkoj Banji kao jednoj od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji , poslednjih godina bio veoka loše organizovan što je loše uticalo na čitavu privredu Vrnjačke opštine. Inače Autoprevoz je prvi put privatizovan 2004. godine. Prodat je na aukciji za 31 milion dinara ili 450.000 evra, ali je ta privatizacija posle dve godine raskinuta. Ostoja Tegeltija kupio ga je odmah potom na berzi i za paket od 70 odsto akcija platio je 56 miliona dinara. Preduzeće je osim stanice raspolagalo i velikim voznim parkom, a držalo je 59 međunarodnih i međugradskih linija.


Sada je od preduzeća je ostala samo stanica, a firma je u stečaju. Dali će se nešto rešiti 02.oktobra ostaje da se vidi.