Vrnjacka Banja – Grejna sezona je u toku a oni koji su se opredelili da se greju na drva , ista su mogli da kupe kako kod prodavaca koji svoje prikolice parkiraju na odredjenim lokacijama po banji, tako i od onih koji se time bave. JP “Borjak“ koje ima svoje šumsko gazdinstvo na Goču takođe je prodavalo drva za ogrev.

Kako nam je rekao komercijalni direktor JP “Borjak“ Boban Đurović, ove godine potraznja drveta je bila veća od planirane ponude a po njegovim rečima , razlog tome je verovatno uvećana cena energenata odnosno gasa , odustajenje od grejanja na gas i povratak na drvo.

Sklopili su veliki broj ugovora sa firmama po vrnjačkoj banji ali prednost su imale škole i sindikalne organizacije.

Eksploatacija drva , odnosno dopremanje drva do krajnjeg korisnika je u toku i tako će biti sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Kako nam je rekao Đurović, cena ogrevnog drveta je ove godine na prošlogodišnjem nivou, cena u šumi na panju 1550 dinara, na kamionskom putu 2600,druga klasa je 1150 i 2200 dinara i sečenice 990 dinara u šumi na panju i 2000 dinara na kamionskom putu.

JP “Borjak“ kao i svake godine izašlo je u susret najugrozenijim građanima i u saradnji sa Centrom za socijalni rad omogućeno je svakom korisniku socijalne usluge 2 metra granjevine bez naknade a koje korisnici skupljaju sami na terenu.