Nenad Borovčanin, naš najbolji bokser i vlasnik laskave titule šampiona Evrope u verziji WBO, završio je još jedan tronedeljni ciklus u okviru priprema za odbranu titule, meč koji je zakazan za 23. decembar 2011. u Novom Sadu – Spens.

Nenadu je boravak u hotelu “Merkur” u Vrnjačkoj Banji bio višestruko koristan. Imao je vrhunske uslove koji su obuhvatili rad u hali, fitnes, welnes i spa centar. Pored toga imao je na raspolaganju nutricionistu, fizioterapeuta, ekonoma, redovanu lekarsku pažnju koja je uključivala svakodnevno praćenje zdravstvenog stanja, kao i fizičkih parametara na osnovu kojih je pravljen plan kondicionog opterećenja za svaki naredni dan. Zahvaljujući posebnoj brizi svih ljudi, kao i ljubaznog osoblja hotela “Merkur” ovajdeo priprema prošao je izuzetno uspešno i na zadovoljstvo svih koji se nalaze u mom stručnom štabu – rekao je Nenad Borovčanin na odlasku iz Vrnjačke Banje. Naravno, sve vreme priprema u Vrnjačkoj Banji, baš kao i na Jahorini, sa Nenadom su boravili i ostali članovi “Balkan boksing kluba” Milan Piperski, Zvjezdan Vidaković, Mane Marčeta, a sve je nadgledao i kontrolisao trener Miroslav Borovčanin.

Od ponedeljka ceo kamp se seli u Beograd gde će na Košutnjaku nastaviti s pripremama. Taj ciklus u trajanju od 21 dan biće podređen sparingu, a posle ostaje jedna nedelja rada na tehničko – taktičkoj pripremi, uz kombinaciju rada na psihološkom planu.