Vrnjacka Banja – U cilju pripreme vozila , za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnjui sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, od danas pa do 26. novembra 2011. godine u vremenu od 07-20 časova , sprovodi preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo“.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Osim pomenutog, znatno će se povećati stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Tokom sprovođenja akcije,saobraćajna policija vrši pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazuje na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje , uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila,pneumatika,svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanje pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije policijski sluzbenici ukazuju vozačima na mogućnost besplatne provere tehničke ispravnosti vozila.

Nakon završetka akcije, saobraćajna policija će, pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.