Završen 33. Festival filmskog scenarija

Uručenjem nagrada na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, završen je 33. Festival filmskog scenarija, na kojem je prvu nagradu dobio Miroslav Momčilović za scenario filma „Čekaj me, ja sigurno neću doći“.

Drugu nagradu dobili su Dragan Stanković i Marin Malešević, koscenaristi filma „Srce je mudrih u kući žalosti“, treću Duško Premović za scenario filma „Neko me ipak čeka“, a specijalnu nagradu Mladen Đorđević za „Život i smrt porno bande“.

O značaju ovog festivala za esnaf scenarista govori i činjenica da su svi laureati došli da lično prime nagradu, koje im je uručila direktorka Kulturnog centra Vrnjačke Banje Jelena Borović Dimić.

festival-filmskog-scenarija-vrnjacka-banja

33. Festival Filmskog Scenarija Vrnjačka Banja

Na festivalu, otvorenom 8. avgusta, prikazano je deset domaćih filmova u glavnom takmičarskom programu.

Odluke je jednoglasno doneo žiri, čiji je predsednik bio Sabolč Tolnai, a članovi Melina Pota Koljević i Dejan Aleksić.

Isti žiri je, u takmičarskom programu kratkih studentskih filmova, ravnopravno nagradio mlade autore Ivana Stojiljkovića za film „Jugo“ i Marinu Radmilac za film „Dobro jutro“.

Momčiloviću, koji je i režirao svoj scenario, pripala je nagrada domaće sekcije Međunarodnog udruženja novinara i kritičara Fipresci.

Na ceremoniji su uručene i nagrade grada domaćina za doprinos festivalu – replike rimskog zlatnika – glumcima Novaku Bilbiji i Gordanu Kičiću, koji je proglasio festival zatvorenim.

Kao poslednji film na ovogodišnjem festivalu prikazana je „Đavolja varoš“ reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića.